';

Bouw studentenhuisvesting op Campus Woudestein gestart

Bouw studentenhuisvesting op Campus Woudestein gestart

Rotterdam

Op woensdag 23 november heeft Wethouder Schneider van gemeente Rotterdam het officiële startsein gegeven voor de bouw van 280 studentenappartementen op Campus Woudestein te Rotterdam. Deze appartementen werden door Bond Development en Gebr. Blokland ontwikkeld en door Cordeel gerealiseerd.

Vooraf aan de bouw zijn diverse partijen betrokken geweest bij de ontwikkeling, Sander Dekker, commercieel manager: “We kunnen terug zien op een fijne samenwerking tijdens de voorfase. Dit belooft veel goeds voor de realisatie, zodat we de studentenhuisvesting na de zomer in 2017 kunnen opleveren.” Wethouder Schneider noemt het een aanwinst voor Rotterdam: “Dit is goed voor de stad en goed voor de studenten die hier willen studeren. We zijn blij dat er extra studentenhuisvesting komt in de stad Rotterdam.”

Na de realisatie van de studentenhuisvesting neemt XIOR Student Housing het project van Cordeel over en verhuurt de appartementen aan de studenten. Waarschijnlijk zullen de studenten van Campus Woudestein voornamelijk gebruik maken van de appartementen, gezien de ligging. De appartementen hebben gemiddeld een leefruimte van 22 m².

Voor Cordeel is dit het tweede bouwproject voor studenten in Rotterdam. Eerder realiseerde Cordeel al de eerste fase van The Student Hotel aan de Oostzeedijk.

Recommend
Share
Tagged in